HOE WERKT HAPTOTHERAPIE?

Iedere haptotherapiesessie begint met een begeleidend gesprek waarin je even stilstaat bij hoe het ‘nu’ met je gaat. Daarna worden er ervarings- en/of ontmoetings gerichte oefeningen gedaan:

✔ Oefeningen waarbij je wordt aangeraakt

✔ Oefeningen waarbij je een positie bepaalt in de ruimte

✔ Oefeningen waarbij de haptotherapeut en jij contact maken


Met de verschillende oefeningen word je je stapje voor stapje bewuster over hoe jij omgaat met jezelf in relatie tot anderen.

Bij haptotherapie leer je via de ander stilstaan bij jezelf.

✔ Hoe ga ik om met contact?  

✔ Heb ik contact met mezelf?  

✔ Houd ik contact met mezelf als ik bij een ander ben?  

✔ Wanneer stel ik me open?

✔ Wanneer sluit ik me af?

✔ Kan ik mijzelf zijn?

✔ Hoe ga ik om met alle gevoelens die zich aandienen?

Dit zijn vragen die aan bod kunnen komen.


Samen met de haptotherapeut ga je op zoek naar jouw balans tussen voelen, denken en doen. In de haptotherapie gaat het niet zozeer om ‘Wat vind ik ervan’ maar meer om ‘Wat doet iets met me’''. Je voelt, je reflecteert en probeert dat vervolgens te vertalen en toe te passen in je dagelijkse leven.


Hoe lang een traject van haptotherapie duurt, hangt een beetje af van je hulpvraag. Om de hulpvraag helemaal helder te krijgen, vindt eerst de intake plaats.

De intake neemt tussen de 1 á 3 sessies. Daarna begint de behandeling. Gemiddeld genomen ben je tussen de 8 á12 sessies meer in staat om op eigen kracht en eigen koers verder te gaan, maar uiteindelijk is er geen richtlijn voor en gaat het erom dat je je eigen tempo vindt. 

Één sessie duurt één uur waarin er tijd wordt besteed aan:

✔  een gesprek,

✔ enkele oefeningen

✔ de reflectie daarop

✔ een concreet voornemen waar je mee aan de slag kunt als je weer naar buiten loopt.


Mijn naam is Marijn Brouwers en ik ben haptotherapeut.

Mijn praktijkruimte is een aangename, mooie en rustige plek, gelegen nabij het Vondelpark in Amsterdam. Het  South Health Centre is een praktijkruimte voor persoonlijke en spirituele groei. 

CLIENTEN OVER HUN ERVARINGEN

Rosanna(32), grafisch ontwerper

'Ik ben sinds ik haptotherapie heb gehad veel  minder aan het twijfelen en beter in staat om te kiezen.'

Kim (28), actrice

'Marijn geeft me iedere sessie iets heel concreets mee om aan te kunnen werken. En dat werkt!'

Imre 32

'De sessies met Marijn helpen mij om beter naar mezelf te luisteren en beter ‘in mijn lichaam te zitten’. Haptotherapie leert me om de ruimte in te nemen die ik eerst niet durfde in te nemen, en om mijn eigen grenzen te respecteren. Marijn is rustig, aardig en een goede luisteraar; hij creëert een veilige sfeer in de sessies.'