MARIJN BROUWERS

HAPTOTHERAPEUT

Aangenaam kennis te maken

Mijn naam is Marijn Brouwers en ik ben 44 jaar. Mijn haptotherapie opleiding heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Van oorsprong ben ik breed opgeleid als theatermaker en zanger aan de opleiding voor Theaterdocent, de Akademie voor Kleinkunst en het Conservatorium. 

Al tijdens mijn theaterstudies en ook daarna in de beroepspraktijk heb ik affiniteit gehad met ‘het gevoelsleven’ en 'persoonlijke groei'.

Daarom besloot ik in 2016 te gaan beginnen met een studie haptonomie en heb dat als een enorme verrijking en verdieping ervaren.

'We leiden je op tot professioneel medemens' zeiden ze tijdens mijn studie, en dat sprak mij erg aan.


In de zomer van 2020 heb ik mijn diploma behaald en nu ben ik klaar om anderen op weg te helpen .

In mijn nog betrekkelijke jonge loopbaan als haptotherapeut heb ik met name gewerkt met uitvoerende artiesten uit de theater- en de dans-wereld, maar mijn interesse is breed. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en vind het een prachtige uitdaging om er samen voor te zorgen dat jij je 'meer jezelf' kunt voelen.


Naast mijn werkzaamheden als haptotherapeut ben ik ook nog werkzaam als zanger, theatermaker en verbonden als docent aan Codarts Conservatorium van Rotterdam. Daar coach ik jonge zangers en theatermakers in liedperforming, (podium) bewustzijn en in hun studieloopbaan.


Ik ben als haptotherapeut geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en als Onafhankelijk Therapeut bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.